Overslaan en naar de inhoud gaan

Een vleugje geschiedenis

De N.V. Credimo kent een lange voorgeschiedenis die start in 1936 met de oprichting van een verzekeringskantoor te Asse door de familie Van Nieuwenhuysen.

Eind jaren ’60 werd er het plan opgevat om een financieringsmaatschappij te stichten en dit teneinde de verzekeringsportefeuille via nieuw cliënteel verder uit te breiden.

Na heel wat voorbereidende vergaderingen en onderhandelingen werd uiteindelijk op vijf augustus 1970 ten kantore van Notaris DE SCHIETER te Merchtem de N.V. CREDIMO boven de doopvont gehouden.

Nu, zovele jaren later, is de N.V. Credimo geëvolueerd tot een levensverzekeringsmaatschappij en uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de financiële sector.

De stichtende familie, de familie Van Nieuwenhuysen, is op vandaag nog steeds hoofdaandeelhouder. Daarnaast wordt Credimo ook geruggesteund door grote institutionele aandeelhouders. Credimo kan aldus bogen op een perfect evenwicht tussen enerzijds de familiale nabijheid en anderzijds meer dan voldoende institutionele draagkracht.

Over Credimo stabiele partner

Een betrouwbare stabiele partner

De oorspronkelijke familiewaarden zijn nog steeds sterk aanwezig in al onze activiteiten.  Stabiliteit, voorzichtigheid en duidelijkheid zijn hierbij de kernwoorden.  Credimo waakt als een pater familias over haar producten en klanten.

Bij Credimo primeert de lange termijn op winst op korte termijn. Deze zienswijze maakt ons tot de ideale partner voor wie graag veilig belegt of in alle vertrouwen een krediet wenst af te sluiten.

Een uitgebalanceerd en competitief aanbod

Credimo is zich door de jaren heen gaan specialiseren in een aantal producten.  Hierdoor kan Credimo voor deze producten het beste aanbod afleveren. 

U kunt als particulier of als zelfstandige / KMO bij Credimo terecht voor:

  • Hypothecaire kredieten
  • Spaar- en beleggingsverzekeringen (Tak 21 en Tak 26)

Credimo verdeelt haar producten via een netwerk van makelaars. Een eigen kantorennetwerk is overbodig waardoor de kosten worden beperkt. Dit voordeel stroomt terug naar onze klanten onder de vorm van aantrekkelijke rentes.

Over Credimo competitief aanbod

ENKELE CIJFERS

> 1 mld  Balanstotaal
> 1 mld Balanstotaal
tienduizende polissen
>115.000 polissen
> 45 mld aan kredieten
>700 M aan kredieten
> 600 makelaars
> 1000 makelaars
tienduizenden klanten
>130.000 klanten
> 50 medewerkers
> 50 medewerkers